(Reuters) – KÖPENHAGEN (Reuters) – Marcus Berg, anfallare för Sverige, fick hat på nätet efter att ha missat ett öppet mål i sitt lags poänglösa dragning mot Spanien på Euro 2020 på måndag, vilket fick hans lagkamrater att stödja honom offentligt.

Efter att han åkte ett andra halvleksförsök över ribban med målet i sin nåd innan han byttes ut mot Alexander Isak, som skapade chansen, gjordes flera hatiska kommentarer under fotografier på 34-åriga Instagram-gubbens konto.

“Det är så löjligt att jag inte kommer att slösa min tid på det. Alla i laget, inklusive mig själv, förstår vikten av” Mackan “(Berg) för laget”, säger Robin Olsen, målvakten, till reportrar.

“Det är sjukt lågt att fortsätta på det här sättet. Han förstår att resten av laget och jag är på hans sida”, tillade han.

Tidigare Sveriges kapten Andreas Granqvist delade ett foto av sig själv och Berg som kramades på Instagram med bildtexten: “@marcusberg.9 is KING. I will always be there for you.”

Svenskarna gjorde ett offentligt ställningstagande mot rasism under VM 2018 efter att kantspelaren Jimmy Durmaz utsattes för en liknande förolämpning av förolämpningar efter att ha överlämnat en frispark mot Tyskland som deras motståndare gjorde.

Jakob Kakembo Andersson, det svenska lagets pressansvariga, sa att landets FA skulle övervaka kommentarerna och, om det behövs, lämna hot och övergrepp till myndigheterna.

Den 18 juni möter svenskarna grupp E -ledare i Slovakien, medan Spanien möter Polen dagen efter.