Bästa ungdomsbasebollträn – val i material

I ett spel baseboll är det slagträet som spelar roll. En obekväm fladdermus kan göra det svårt att slå kraftfulla slag som kör hem. Det här korta avsnittet diskuterar de bästa ungdomsbasebollträna för deras varierade materialval.

1. Komposit –

Som namnet antyder, sammansatta basebolltröjor blandar olika material. De vanligt kombinerade materialen är trä, kol, grafit och glasfiber. Trumman och handtaget är vanligtvis tillverkade av ett kompositmaterial.

De gör de bästa fladdermössen eftersom de känns extremt lätta i dina händer, lättare än aluminium. Den skiktade konstruktionen fördelar vikten jämnt. De tenderar att vara mer hållbara än rent träfladdermöss men mindre hållbara än aluminium. De är högpresterande. Vibrationen är också mindre vid en träff-miss-boll.

Nackdelen med sammansatta basebollträn är deras prislapp. För att lägga till är de förbjudna i vissa ligor.

2. Legering och metall –

Basmaterialet för dessa fladdermöss är en metall- eller metalllegering. Aluminium har varit det mest populära valet och är tillåtet i de flesta ligor. Det har flera fördelar. Den väger mindre. Det varar länge. Jämfört med träfladdermöss i samma storlek erbjuder den en bättre svängning och kraftfullare slag.

Även om de är lämpliga för professionella spelare, är de också lämpliga för nybörjare som bara lär sig spelets tekniker. Till råga på allt är basebollträ i aluminium budgetvänliga.

3. Trä –

I ordningen efter vad som kom först är träfladdermöss de äldsta. Bland allt är det det professionella valet; den som anses vara standarden för de flesta konkurrenskraftiga ligor. Fladdermusen är antingen konstruerad av en enda träbit eller har flera bitar sammanpressade. Det finns olika träslag som används.

• Hickory är robust och spricker inte under trycket från höghastighetsskott. Men på grund av sin tunga vikt tappade de nåd hos proffs. De erbjöd hög hållbarhet.

• Vit aska är det nuvarande valet av trä för basebollträ. Den är tät och hård i sin sammansättning. Ändå är den lätt och hållbar. Se upp för vita askfladdermöss av dålig kvalitet.

• Lönnfladdermöss är ett nytt tillskott i sortimentet av de bästa ungdomsbasebollträna i trä; de introducerades på 90 -talet. Lönnved väger mindre, men uppvisar inte styrkan som vit aska; det spricker lätt under tryck.

• Bambu används också för att göra basebollträ, men det är inte godkänt i professionella ligor. De erbjuder en bättre draghållfasthet och är tuffa.

Ligan kan diktera vilken typ av basebollträ som du bör investera i.

4. Hybrid –

Hybrider kombinerar de bästa egenskaperna hos en komposit och en legering. Du får lättare fladdermöss, högre hållbarhet, minskad vibration, bättre prestanda och överkomligt pris. Handtaget är vanligtvis tillverkat av en legering som aluminium medan pipan är konstruerad av kompositmaterial.

Nu när du är medveten om funktionerna och prispoängen för de olika bästa basebollträningarna för ungdomar kan du välja mellan:

• Den typ av spel du spelar

• Ligan du spelar för

• Och din budget.

Läs också En översikt över Serie A -lag