Fotboll-Sverige ber om ursäkt efter Spaniens dödläge

(Reuters) – SEVILLE, Spanien (Reuters) – Sverige gick förbi med en faktor på mer än fem till en i sin Euro 2020 -grupp E -öppnare mot Spanien, men de be om ursäkt för att stänga dem i en trist 0-0 dödläge på måndag.

Enligt UEFA -statistik dominerade Spanien besittning och gjorde 953 passningar jämfört med 178 för Sverige, men deras förtryckande taktik och enastående målvakt från Robin Olsen säkrade dem en poäng.

“Det spelar ingen roll för oss om de har så många passningar eller om de har bollen utanför oss och inte kan hitta någon väg. Det handlar om att göra mål i fotboll, så jag har inga invändningar”, säger Victor Lindelof, en Svensk försvarare, berättade för reportrar.

“Jag tror att de (spanjorerna) blev irriterade. De hade mycket boll och använde högtryckstaktik ibland, men vi kunde försvara oss väl och rensa bollen vid många tillfällen. De blir alltmer upprörda när spelet fortskrider eftersom de vill göra mål “, tillade han.

Efter att ha hållit Europamästarna 2008 och 2012 utan poäng var tränaren Janne Andersson glad över sitt lag.

“Även om Spanien fick mycket av bollen, var det inte så att de hade många möjligheter att göra mål. Robin (Olsen) gjorde några utmärkta stopp, och de hade också några andra anständiga chanser.” Han berättade för reportrar om det .

Andersson instruerade sitt lag att spela tätt och kompakt, med angriparna Alexander Isak och Marcus Berg som rådde att avstå från sin kreativa sida för att leda den defensiva insatsen framifrån.

“Våra anfallare är de som måste springa mest och jobba hårdast, och de spelar en stor roll i hur vi vinner bollen”, tillade Andersson.

I den andra halvleken bytte 58-åringen ut nya ben mot Isak och Berg, som båda hade chanser att göra mål som skulle ha varit en oförtjänt seger för svenskarna.

“Spanien är en hänsynslös bollförare, och om du går måste du vara säker på att du kan förbättra ditt tryck … Visst, det finns områden vi kan förbättra på i det här spelet, men jag tror att vi gjorde ett bra jobb överlag. “Enligt Andersson.