Genomförda tävlingar

Som sig bör för en tävlande multisportare har vi instruktörer deltagit i det stora Åre Extreme Challenge. Stefan, Niklas, Lina och Hannes åkte, med fullpackade bilar, upp till Åre, fyllda med förväntan och motivation. Alla ville de göra bättre ifrån sig, pressa sig förbi motståndarna och gör ett riktigt bra resultat.

Vi kom fram till Åre dagen innan start och som vanligt inför ett liknande stort lopp så behövs det göras en massa förberedelser för att kunna vara så tidseffektiva som lag som möjligt. Vi började med att noggrant tvätta våra cyklar, smörja kedjor och bromsar samt kolla över att växelreglagen fungerade som de skulle. Sadelväskan måste packas den också med ny slang, pump och verktyg som behövs för att kunna fixa däcken långt uppe på fjällen. Vätskebältet behövde även det förberedas med vatten, handskar, något litet att äta och annat smått och gott.

Första etappen var paddling och minuterna före start kunde man liksom ta på spänningen som lagt sig som en filt över hela startfältet där ute på vattnet. Vi såg alla till att inta så bra positioner som möjligt för att få en bra start för att hänga på bra vågor och nå fram till forsen på en framskjuten placering. Stefan och Niklas tog in vatten i kajaken vilket gjorde att de halkade efter och det var Lina och Hannes som tog sig först fram till bytet. Turligt nog så är både Stefan och Niklas starka löpare så de tog in tiden de tappat i backarna på fjället. Den avslutande cykeldelen var vår absolut bästa sträcka och vi tog oss in på en riktigt bra tid, nöjda men väldigt trötta. Tack Åre, för denna fantastiska tävling!