Planerade tävlingar

Som frälsta av multisportandet och den natursköna idyll det bidrar med försöker vi så mycket som möjligt att delta i tävlingar runt om i Norden. Just klimatet här i norr gör det väldigt idealiskt att utöva sporten då variationsmöjligheterna är många och de olika banorna verkligen är helt olika för varje år som går då de dras om samtidigt som naturen själv förändras.

Nästa tävling vi planerar att delta i är AIM CHALLANGE i Hemsedal, Norge. Tävlingen är en del av det samarbete som Sälen och Hemsedal arbetat fram för att kunna ha mer multisportande att erbjuda allmänheten och elitlagen. Precis som för Lindvallens del så firas 10 års jubileum i Hemsedal och det blir då extra kul att få delta igen i ett återkommande arrangemang som bara växer och växer och ger multisporten en ytterligare möjlighet att bli den stora sporten den förtjänar att vara.

Den 9:e september infinner vi oss i Hemsedalen för att ladda upp inför sex timmars sökande efter kontroller. Att välja de svårare vägarna och de svårare kontrollera är helt klart fördelaktigt när det kommer till slutstriden. Det går samtidigt inte att hinna med alla, man måste som lag eller individuell tävlare hitta en strategi som funkar för ens egen förmåga. Med vår erfarenhet och vana av planerande ser vi fram emot att ännu en gång ta oss an de norska fjällen och jaga de mest poänggivande kontrollerna.

Vintertid är Hemsedal en av Nordens absolut största skidorter och kan därmed erbjuda en terräng som både är utmanande och vacker sommartid.