Sammanfattning av Raid Uppsala

Raid Uppsala 2013 var en på de allra flest en lyckad multisporttävling. Även om vädret var rätt så kallt, så var det mycket vackert, och solen gjorde sitt bästa för att värma deltagarna. Sammanlagt genomfördes tävlingar i fyra olika klasser: Raid Uppsala, Raid Plus, Raid Light och Raid Ungdom, där de två sistnämnda var ”snabbisvarianter” utan kanotpaddling. Inte helt oväntat var det Raid Uppsala som var den populäraste tävlingen, med 45 herrlag, 33 mixedlag och 8 damlag på startlinjen. Vann gjorde där lag Fyrisån 1 bestående av Ulf Angelsiöö och Per Grywenz på tiden 2 timmar och 59 minuter. Damklassen vanns av Team StoneHard, Maria Frisk och Ingrid Stengård på tiden 3 timmar och 3 minuter, medan segrare i mixed blev OK TYR bestående av Sofie Gustavsson och Henrik Gustavsson på 3 timmar jämnt.

I Raid Plus så deltog 20 herrlag, 2 damlag och 4 mixedlag. Där resultaten i Raid Uppsala var jämna, och stämde väl med den beräknade tiden loppet skulle ta (cirka 3 timmar), så var tidsskillnaderna i Raid Plus större. Vinnande herrlaget Jöta/Powerbar bestående av Sonny Peterson och Christer Lindström tog sig i mål på 4 timmar och 59 minuter, närapå en halvtimme före något annat lag. Extreme Barmark med Helén Persson och Marie Nilsson blev bästa damlag på 5 timmar och 45 minuter, medan mixedklassen vanns av CITY WOLFS (Tony Andersson och Åsa Wiklumd) på 5 timmar och 27 minuter.

Raid Ungdom och Raid Light hade båda 5 deltagande lag; förhoppningsvis fick dessa deltagare smak för det här med multisport, och återkommer i framtiden i någon av de två längre klasserna. Sammantaget så var Raid Uppsala 2013 en mycket uppskattad multisporttävling, som med största säkerhet kommer att återkomma nästa år..