Sveriges bästa locations för multisport

Åre och dess omgivningar är prefekt för multisport!
Åre och dess omgivningar är prefekt för multisport!

Sverige har en mycket gynnsamt naturlig utformning för att kunna tillfredsställa och uppfylla de krav som multisportare kräver för att kunna utföra sin sport på ett optimalt sätt. Eftersom multisportandet innehåller både orientering, löpning, paddling och cykelsträckor behövs också en natur som kan erbjuda de förutsättningarna och det finns det på många platser runt om i Sverige.

Åre är det naturliga valet då det blivit lite av ett centrum för multisportandet i Sverige. Här anordnades nordens första multisporttävling, Åre Extreme Challenge. Där kan man som individuell eller som lag tävla i paddling ner för forsar, fjällöpning och mountainbike.

Även Sälen har mycket bra möjligheter till att erbjuda bra multisportande. Lindvallen i Sälen har även tävlingen AIM CHALLENGE som 2013 firade 10 års jubileum och genomfördes i början av augusti. Man ska då under en dag jaga kontroller genom cykling, rappellering, klättring, simning, löpning och paddling. Det spelar heller ingen roll om du tillhör ett världslag som exempelvis Thule Adventure team, Team Silva eller Team Multitude Salomon, glada motionärer i alla åldrar är precis lika välkomna att delta och det finns kunnig personal på varje station ifall man skulle behöva ha hjälp med något.

Någoting som skapats för multisporten är den svenska multisportscupen till vilken föreningar får anmäla sitt intresse. Cupen är uppdelad på åtta olika tillfällen fördelat över 7 månader där hälften är kortdistanser på tre timmar och andra hälften är långdistanser på sex timmar som anordnas runt om i Sverige på olika platser. Anderstorp, Åmål, Karlstad och Stockholm för att nämna några.